Volledig scherm
. © BD

Willem II-fans maken uit protest thuiswedstrijd van Ajax-uit

Supportersgroeperingen van Willem II hebben besloten de uitwedstrijd tegen Ajax op vrijdag 6 december te boycotten en er een  'thuiswedstrijd’  van te maken. Er komt een enorm beeldscherm in het Koning Willem II Stadion te staan en er vinden allerlei festiviteiten plaats. 

Vorig seizoen ontstonden er problemen vóór Ajax - Willem II. De per trein naar Amsterdam gereisde Willem II-fans werden zonder concrete aanleiding urenlang vastgehouden op het centraal station zonder eten en drinken. Ook in de jaren daarvoor hadden de Willem II-fans vaak minder prettige ervaringen bij bezoekjes aan de Amsterdam Arena, zoals het onnodige gebruik van geweld door undercoveragenten tegen Willem II-supporters. Vandaar dat dit uitduel nu wordt geboycot, zo heeft het Supporterscollectief Willem II besloten. In overleg met de clubleiding worden er geen kaarten verkocht voor het uitvak. 

Optredens

De supportersverenigingen stellen daar wel wat tegenover. Willem II-supporters kunnen de wedstrijd zien op een enorm scherm dat voor de KIngSide wordt geplaats. Bovendien zijn er optredens van Frank van Etten, deejay Jematthy en deejay Bram Verschuren. Dit alles onder de naam ‘Awayday @ home’. De wedstrijd Ajax - Willem II begint die vrijdagavond om 20.15 uur; het feestelijke programma in Tilburg al om 18.45 uur.