Volledig scherm
Pol Llonch in actie. © Pro Shots

Willem II haalt na voorzichtige start uit tegen Dongen

De openingstreffer liet meer dan een half uur op zich wachten, maar uiteindelijk heeft Willem II het duel met derdedivisionist Dongen eenvoudig gewonnen. De vriendschappelijke ontmoeting op Sportpark De Biezen eindigde woensdagavond in 0-9.

Willem II had aanvankelijk opvallend veel moeite om het fel verdedigende Dongen pijn te doen. Onder meer Sol hielp in de beginfase meerdere kansen om zeep. Na ruim een half uur spelen was het Crowley, zaterdag nog uitblinker tegen de Diessense selectie, die het Dongense verzet brak: 0-1. Via doelpunten van Croux (0-2) en Sol (0-3) liep Willem II nog voor rust weg bij de derdedivisionist. Tussendoor kwam Dongen niet verder dan een paar speldenprikjes.

Na rust verscheen Willem II met liefst tien andere spelers aan de aftrap; alleen doelman Brand behield zijn plek. Aan het spelbeeld veranderde dat weinig. Willem II bleef druk uitoefenen op de defensie van Dongen en liep nog binnen het uur uit naar 0-6 door doelpunten van Akkaynak (penalty), Bogaers en Abubakar.

Tegen de Diessense selectie haalde Willem II zaterdag nog de dubbele cijfers (0-10), maar dat scenario wist Dongen ternauwernood te voorkomen. Via treffers van Akkaynak (schitterende vrije trap), Heerkens en Dankerlui bleef het bij 0-9. Bij Willem II maakte nieuweling James McGarry nog zijn officieuze debuut.

Opstelling Willem II eerste helft: Brand, Lewis, Lieftink, Kok, Croux, Urbanski, Saddiki, Ryan, Abbel, Kolovos, Sol.

Opstelling Willem II tweede helft: Brand, Dankerlui, Heerkens, Van den Bogert, McGarry, Llonch, Bogaers, Kristinsson, Akkaynak, Abubakar, Lauwers