‘Willem II heeft een kans laten liggen om zich als voetballende ploeg op een goede manier te laten zien’

VIDEODat Willem II zondag de bekerfinale verloor van Ajax, is niet zo gek vindt clubwatcher Wilber Hack. Wel heeft hij zijn twijfels over de manier waarop. ,,Willem II speelde om niet te verliezen.”

,,Ik tel altijd het aantal aanvallend ingestelde spelers in een team", legt Hack uit. ,,Dankerlui is veel verdedigender ingesteld dan Vrousai en ook Palacios is een meer verdedigend ingestelde speler. Dan werd ook Crowley niet opgesteld, de meest creatieve man die 32 wedstrijden heel goed speelde. Dan houd je een team over dat speelt om niet te verliezen en je kunt alleen winnen als je speelt om te winnen.”

Ook de wissel van aanvoerder Jordens Peters kon de clubwatcher niet helemaal begrijpen. ,,Het was niet Peters zijn beste wedstrijd, maar als je puur naar prestatie kijkt, kun je ook Meissner of Heerkens wisselen. Ik begrijp dat Peters zichzelf afvraagt waarom de aanvoerder naar de kant moest, die in andere wedstrijden heeft laten zien dat hij een team kan aansporen tot meer passie en daadkracht.”

De conclusie van Hack is dat Willem II in de finale een kans heeft laten liggen om zich als voetballende ploeg op een goede manier te laten zien. ,,Als Willem II met open vizier had gestreden was het misschien ook 0-4 geweest, maar dan had je wel een leukere wedstrijd gehad.”

Volledig scherm
© BSR Agency