Volledig scherm
Het Koning Willem II Stadion. © ANP Pro Shots

Willem II hekkensluiter als het op kijkcijfers aankomt

De wedstrijden van Willem II zijn dit seizoen het slechtst bekeken van alle eredivisieclubs. Dat blijkt uit cijfers van betaalzender FOX Sports, dat de uitzendrechten in Nederland in handen heeft.

Gemiddeld waren de wedstrijden van Willem II goed voor 91.906 kijkers. Ter illustratie: dat zijn er ruim 6.000 per wedstrijd minder dan Excelsior, dat de zeventiende plaats op de ranglijst bezet. Gelukkig ging het voor de Tilburgers op het veld een stuk beter: onder leiding van interim-trainer Reinier Robbemond eindigde Willem II op de dertiende plaats.

De kijkcijfer-ranglijst wordt aangevoerd door Ajax (426.206), op de voet gevolgd door Feyenoord (423.647). PSV staat op de derde plaats met 312.844 kijkers per wedstrijd. Degradant FC Twente vindt zich terug op de vierde plaats met een moyenne van 158.313 kijkers.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.