Marios Vrousai.
Volledig scherm
Marios Vrousai. © BSR Agency

Willem II hoopt Vrousai voor lager bedrag over te nemen van Olympiakos

Terwijl Timon Wellenreuther gisteren zijn vertrek bevestigde, opende Willem II de gesprekken met Olympiakos om Marios Vrousai definitief over te nemen van de Griekse topclub. 

En dat is opmerkelijk. De 21-jarige voetballer uit Nafpaktos werd anderhalf jaar geleden gehuurd met een optie tot koop. Die loopt op 1 juni af. In de optie ligt het transferbedrag waarvoor Willem II de speler over kan nemen vast. Uit het feit dat de Tilburgse club de gesprekken aangaat valt af te leiden dat Willem II de indertijd afgesproken vergoedingssom niet wil betalen. Het is niet bekend welk bedrag er precies in de overeenkomst is opgenomen. 

Vrousai maakte in zijn eerste maanden bij Willem II veel indruk. Hij veroverde bovendien een plek in de nationale ploeg van Griekenland. Er deden zelfs verhalen de ronde dat Ajax interesse had in de buitenspeler, die ook op het middenveld uit de voeten kan.

Basisplaats kwijt aan Ndayishimiye

Mede door een enkelblessure raakte Vrousai, gestart als spelverdeler van Willem II, dit seizoen zijn basisplaats kwijt aan Mike Tresor Ndayishimiye. Vanaf november fungeerde hij alleen nog als invaller. Hij kwam tot twee goals en drie assists in zijn tweede seizoen bij de Tilburgse club.

Vrousai gaf zelf te kennen graag bij Willem II te blijven. Op zijn vijftiende verhuisde zijn familie voor werk van Griekenland naar Freiburg en bleef hij alleen in Athene achter. Vrousai, die september vorig jaar twee A-interlands speelde, woont nu met zijn vriendin in Tilburg.