Volledig scherm
Het Koning Willem II Stadion. © Soccrates/BSR Agency

Willem II houdt zaak Elton K. in de gaten

Willem II houdt de zaak rondom zijn Belgische speler Elton K. in de gaten. Door het parket Halle-Vilvoorde in België is een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden geëist, omdat hij mogelijk betrokken zou zijn bij een oplichtingszaak.

,,Hij is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, meldt een woordvoerder van Willem II. ,,Tot die tijd houden we de situatie in de gaten.” De club wacht daarom het vonnis van de Belgische rechtbank af. Dat valt op 27 november. Op dit moment is er niets wat de aanvaller ervan weerhoudt om zijn werkverplichtingen voor de club na te komen.

De 21-jarige aanvaller zou mogelijk zijn bankrekening ter beschikking hebben gesteld aan een bende oplichters, die een bejaarde man uit Affligem begin 2018 een bedrag van 5000 euro afhandig wilde maken. Door toedoen van de bank van de bejaarde man ging de illegale transactie niet door.

Omdat Elton K. een blanco strafblad heeft, is het parket bereid akkoord te gaan met een voorwaardelijke straf. Zelf vroeg de voetballer, bij monde van zijn advocaat, om vrijspraak. ,,Hij verdient goed zijn brood als voetballer. Hij weet van deze hele zaak ook helemaal niets af”, betoogde zijn advocaat gisteren al.