Volledig scherm
Willem II verliest van Borussia Dortmund. © BSR/Soccrates

Willem II in absolute slotfase onderuit tegen reserves Borussia Dortmund

Willem II is niet meer de makkelijke prooi die het bijvoorbeeld in de wedstrijden tegen Vitesse, Heerenveen en ADO Den Haag was. De Tilburgse club verloor nipt van Borussia Dortmund ondanks het gemis van een aantal basisspelers en vijf wissels in de rust: 3-2. De Duitsers, die met vier spelers van het basisteam aantraden, hadden een buitenspeldoelpunt nodig om een nederlaag te voorkomen. In de laatste seconde vloog er nog een vrije trap in.

Willem II speelde heel compact, gaf nauwelijks ruimte weg en koos voor de aanval als dat mogelijk was. Het leverde een eerste kwartier op waarin Borussia Dortmund veel aan de bal was, maar geen gaatje kon prikken in de defensie van Willem II. Dat lukte pas na een minuut of twintig. Isak kon zich dwars door het centrum een weg naar het doel van Willem II banen en deponeerde de bal via het lichaam van Thomas Meissner in de korte hoek. Een eigen doelpunt dus.

Het betekende slechts de gelijkmaker, want Willem II was uit zijn eerste goede aanval al op voorsprong gekomen. Kristofor Kristinsson, de vervanger van de zieke Fran Sol, verlengde handig een voorzet van Damil Dankerlui. Aras Özbiliz kon zodoende van dichtbij binnen schieten. De tweede goal een minuut of zeven voor de rust was nog fraaier. Met een hakje stuurde Daniel Crowley opnieuw Dankerlui weg. Nu liet Kristinsson de voorzet niet lopen, maar werkte af door de inzet naar de lange hoek te verlengen. Die rolde bij de tweede paal in de touwen.

Compact

Na de rust kregen de vijf nog beschikbare wissels speeltijd. Michael Woud mocht plaatsnemen onder de lat. Driess Saddiki werd de nieuwe spits van Willem II. Ondanks de wissels veranderde er nauwelijks wat aan het spelbeeld. Borussia probeerde met langdurige combinaties openingen te zoeken. Willem II hield het compact en gaf weer weinig ruimte weg. Maar sporadisch kwamen er gaten in de defensie, Woud moest gestrekt naar de hoek bij een schot van Isak. Uit de corner die dat Dortmund nog opleverde raakte Hakimi de paal.

Uit alles bleek dat de Duitsers niet van Willem II wilden verliezen. Negen minuten voor tijd werd het dan toch gelijk. Isak, ook al betrokken bij de eerste goal, schoot vanuit buitenspelpositie de 2-2 binnen. Daarmee was de ellende nog niet voorbij. In de slotminuut kregen de Duitsers een vrije trap. Die ging binnen: 3-2.