Koning Willem II Stadion
Volledig scherm
Koning Willem II Stadion © BSR/SOCCRATES

Willem II in de slotfase onderuit tegen Bristol City met vier op een rij

Een titanenstrijd van formaat, zo was het gerust te betitelen. In de eerste Europese vier-op-een-rij-wedstrijd van Willem II in 2020 hebben de Tilburgers aan het kortste eind getrokken in de clash met Bristol City FC.

In barre tijden zoals deze is er maar weinig te doen voor voetbalclubs, al heeft de social media-afdeling bij Willem II een prima alternatief bedacht. Op Twitter daagde de club het Engelse Bristol City FC uit voor een ouderwets potje vier op een rij. 

En dat het menens was voor de Tilburgers, mocht geen geheim heten. Direct na de openingsfase poogde Willem II een agressieve aanval op de rode blokjes van Bristol City, waarna er geappelleerd werd voor een VAR-check. 

Twee knap geblokkeerde pogingen door ‘Jordens Peters’ en ‘Sebastian Holmén’ voorkwamen vervolgens een rijtje voor Bristol, waarna de Tilburgers opriepen tot het inhaken.

De reddingen van het Tilburgse verdedigingsduo luidde ook een spervuur van Engelse aanvallen in. Charge na charge op het vier-op-een-rij-veld kwam er vanuit Bristol, dat duidelijk op zoek was naar de drie punten. 

Ondanks het feit dat de Tilburgse verdediging ruim een uur lang stand hield, was het de Engelse Championship-club die met de overwinning aan de haal ging. Een snelle aanval op de linkerflank bleek fataal voor de Tilburgers. Van een returnwedstrijd is (nog) geen sprake.