Volledig scherm
Sol maakt de 1-1 tegen Feyenoord. © Pro Shots / Toin Damen
1
EINDE
1
  • Fran Sol 85'
  • Steven Berghuis 73'

Willem II knokt zich naar punt tegen Feyenoord

Feyenoord leek dankzij een oplettende VAR met drie punten uit Tilburg te kunnen vertrekken, maar Fran Sol – wie anders – voorkwam zondagmiddag een thuisnederlaag voor Willem II: 1-1.

De Tilburgers begonnen goed aan de wedstrijd en joegen de gasten goed af. Kansen leverde dat nog niet op en Feyenoord ontworstelde zich langzaam maar zeker aan de druk. Het eerste doelgevaar was een krulschot van Steven Berghuis, waar Willem II-doelman Wellenreuther nog net een antwoord op had.

Na ruim een halfuur was de thuisploeg ook een kker dicht bij een treffer. Daniel Crowley legde de bal goed neer bij de tweede paal, waar Fran Sol met een duikkopbal het vijandelijke doel bestookte. Kenneth Vermeer bracht redding met een voet.

Kans Berghuis

Niet lang na de rust was er een schrikmoment voor Willem II, toen een als voorzet bedoeld schot van Berghuis de buitenkant van de paal raakte. De weer geblesseerd geraakte Aras Özbiliz had toen net het veld verlaten; Driess Saddiki kwam hem vervangen.

Het duel was niet goed, wel vermakelijk. De wedstrijd had opengbroken kunnen worden na een fraaie aanval van Willem II in de 65ste minuut. Met een bekeken steekpassje bereikte Crowley Dankerlui, die goed teruglegde op Lieftink. De middenvelde raakte de bal niet goed, waardoor de 1-0 uitbleef.

VAR

Even later was het aan de andere kant bijna raak. Uit een corner mocht Eric Botteghin inkoppen; Wellenreuther duwde de bal tegen de lat. In de rebound trapte Van Persie hoog over. Maar de VAR had bij die aanval iets gezien wat verder niemand in het stadion was opgevallen. Scheidsrechter Blom niet, de toeschouwers niet. Blom werd vanuit Zeist naar de zijkant gedirigeerd om beelden te bekijken, zag hoe Meissner Van der Heijden vasthield en de bal ging vervolgens op de stip. Berghuis pakte het cadeautje uit. De prima keepende Wellenreuther was dit keer kansloos.

Dat leek de beslissing te zijn, maar Willem II was nog niet knock-out. Adrie Koster bracht Kristofer Kristinsson en Jordy Croux voor Pol Llonch en Thomas Meissner. De aanvallende impuls sorteerde effect. Donis Avdijaj profiteerde van geklungel van Tyrell Malacia en bediende Fran Sol op maat. Van dichtbij passeerde de Spaanse spits Kenneth Vermeer en zorgde voor een vreugde-explosie op de toch al sfeervolle tribunes: 1-1.

Videoreactie Driess Saddiki

Videoreactie Timon Wellenreuther