Vangelis Pavlidis probeert zich te ontdoen van twee FC Utrecht-spelers.
Volledig scherm
Vangelis Pavlidis probeert zich te ontdoen van twee FC Utrecht-spelers. © BSR Agency

Willem II: meer kansen en meer goals gezocht

Na de uitzege bij AZ (1-3) en het bekerduel bij Heerenveen (2-2, verlies na strafschoppen) is de klad er bij Willem II enigszins ingekomen voor wat betreft het creëren van doelkansen. Alleen RKC en FC Twente doen het slechter op dat vlak.

De reeks tegen PEC Zwolle (thuis: 0-0), Heracles (thuis: 1-0 winst) PSV (uit: 3-0 verlies) en FC Utrecht (thuis: 1-1)  leverde de Tricolores vier punten op. Dat is voor Willem II dit seizoen beneden gemiddeld. Dat geldt ook voor het aantal doelpunten: twee slechts in vier duels. En dat alles komt dan onder meer doordat er maar weinig kansen worden gecreeërd. Op basis van het aantal kansen en de grootte daarvan werd becijferd dat er van Willem II in de afgelopen vier competitieduels 4,1 doelpunten hadden mogen verwacht. Dat is niet bijster veel. Alleen FC Twente (4,0) en RKC (3,8) halen een lager cijfer voor wat betreft de ‘expected goals’.  

Het is de vraag of op bezoek bij FC Emmen de ommekeer kan worden bewerkstelligd.  Willem II won dit eredivisieseizoen maar drie van de acht eredivisiewedstrijden tegen een team dat de speeldag begon op de dertiende plek of lager. En Emmen staat momenteel... dertiende. 

In de extra tijd wist Willem II toch nog een gaatje in de defensie van FC Utrecht te vinden: 1-1 door Paul Gladon.
Volledig scherm
In de extra tijd wist Willem II toch nog een gaatje in de defensie van FC Utrecht te vinden: 1-1 door Paul Gladon. © BSR Agency