Volledig scherm
Damil Dankerlui. © BSR Agency

Willem II mist Dankerlui door knieblessure in Almelo, Quiñónez in wedstrijdselectie

Willem II mist komend weekeinde Damil Dankerlui. De multifunctionele speler ontbreekt tijdens het duel met Heracles Almelo door een knieblessure. Wel kan oefenmeester Adrie Koster beroep doen op Jhonny Quiñónez.

Quiñónez ontbrak voor de interlandperiode nog in het thuisduel met Feyenoord. De middenvelder die gehuurd wordt van Aucas (Ecuador) was op dat moment nog in Lima om zijn werkvergunning in orde te maken. Nu het papierwerk gereed is kan Adrie Koster beroep op de nieuweling doen. Dat zal in ieder geval niet vanaf de eerste minuut zijn. Quiñónez begint in Twente op de bank.

,,Hij moet wennen aan zijn nieuwe omgeving en aan zijn medespelers", zei Koster vrijdagmiddag. ,,Soms is het nodig om een speler meteen voor de leeuwen te gooien. Die noodzaak is er deze keer niet", doelt hij op het goede functioneren van Driess Saddiki en Pol Llonch. ,,Quiñónez krijgt even de tijd.”

Door de gekwetste Dankerlui mist Koster een veelgebruikte en betrouwbare kracht. Buiten het eerste duel, waarin de Amsterdammer nog geschorst was, werd Dankerlui in ieder duel gebruikt. In drie van die wedstrijden startte hij als basisspeler. De laatste keer was dat als rechtsback. Voor die positie heeft Koster Bart Nieuwkoop en Justin Ogenia achter de hand. Maar waarschijnlijk hevelt hij Freek Heerkens over naar de rechterflank. 

Met Mike Trésor Ndayishimiye  zit er nog een speler in de selectie die tegen Heracles zijn debuut kan maken. 

Vermoedelijke opstelling Willem II:
Wellenreuther; Heerkens, Holmen, Peters, Nelom; Saddiki, Vrousai, Llonch; Nunnely, Pavlidis, Kohlert.