Volledig scherm
Reinier Robbemond tijdens de persconferentie na de zege op PSV. © Proshots

'Willem II moet nu de juiste keuze maken'

Reinier Robbemond staat maandag vooralsnog weer als hoofdverantwoordelijke voor de selectie van Willem II. De interim-trainer heeft nog niet vernomen dat de Tilburgse club voor de rest van het seizoen iemand anders aan gaat stellen.

,,Het lijkt mij voor de club van het grootste belang om een goede keuze voor de toekomst te maken en niet om puur snel te willen handelen nu deze situatie is ontstaan", zegt Robbemond. Die trof technisch directeur Joris Mathijsen na de zege op PSV even in de kleedkamer. Maar de avond was te hectisch om over de toekomst te filosoferen. 

Robbemond verwacht dat hij maandag duidelijkheid krijgt over de plannen van Willem II. Mathijsen kon de vraag of Robbemond tot het einde van het seizoen eindverantwoordelijk blijft zondagmiddag nog niet beantwoorden.  In hun statement eisten de supporters vorige week het vertrek van de totale technische staf. Maar na de 5-0 zege op PSV lijken de fans er minder moeite mee te hebben als Robbemond gewoon aanblijft. 

Aanvoerder Ben Rienstra liet zaterdagavond na de 5-0 zege op PSV al weten dat Willem II alleen nu een trainer zou moeten aanstellen als die ook de komende jaren op de bank zit bij de Tilburgse club. ,,Anders moet je er niet aan beginnen. Dan kun je net zo goed de huidige situatie in stand houden."

Over de blessures die Mattijs Branderhorst en Kostas Tsimikas tegen PSV opliepen was zondagmiddag ook nog geen duidelijkheid. Die komt er waarschijnlijk maandag als Willem II met de voorbereiding op de wedstrijd tegen FC Twente begint. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement