Volledig scherm
Willem II ging zaterdagavond kiezelhard onderuit tegen Heerenveen. © ANP Pro Shots
1
EINDE
5
  • Atakan Akkaynak 17'
  • Nemanja Mihajlovic 15'
  • Ben Rienstra 41'
  • Michel Vlap 53'
  • Mitchell van Bergen 58' 65'

Willem II na rood makkelijke prooi voor Heerenveen

Nog altijd heeft Willem II slechts één thuiswedstrijd gewonnen in de eredivisie dit seizoen. Zaterdagavond ging sc Heerenveen er met drie punten vandoor in Tilburg: 1-5.

De Friezen kwamen na een kwartier op voorsprong door een treffer van Nemanja Mihajlovic, maar binnen twee minuten had Willem II de schade gerepareerd. Aan het eind van een fraaie aanval stiftte Atakan Akkaynak de bal fraai over de utigekomen doelman Warner Hahn in het net: 1-1.

Het sleutelmoment van de wedstrijd was vlak voor rust. Freek Heerkens greep Pelle van Amersfoort even vast; scheidsrechter Mulder deelde de hoogst mogelijke straf uit: penalty Heerenveen en rood voor Heerkens. De strafschop werd benut door oud-Willem II’er Ben Rienstra: 1-2.

Adrie Koster bracht direct na rust Jordens Peters voor Akkaynak, in een poging de verdediging weer op kracht te brengen. Bij de eerste corner voor de bezoekers ging het echter mis. De afvallende bal werd door Michel Vlap in het doel geramd: 1-3. Een paar minuten later sneed sc Heerenveen dwars door de Willem II-defensie en schoof Mitchell van Bergen de 1-4 achter Timon Wellenreuther.

Vanaf dat moment was het alleen nog maar de vraag hoe groot de nederlaag van Willem II zou uitvallen. Dat werd 1-5, omdat Van Bergen - die nog in de jeugdopleiding van de Tilburgse club speelde – nog een keer scoorde. Wellenreuther voorkwam met een bijzondere armbeweging nog de 1-6 van Vlap.