Willem II na stroeve start voorbij TOP Oss door dubbelslag Pavlidis

VIDEOWillem II moest zaterdagmiddag even op gang komen, maar de Tilburgers wonnen in Oisterwijk uiteindelijk wel ‘gewoon’ van TOP Oss: 2-0.

Onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal uit Dokkum (!) kende het oefenduel een stroeve start. Willem II kwam in de 36ste minuut op voorsprong toen Vangelis Pavlidis uit een corner van Che Nunnely raak kopte: 1-0. In de 59ste minuut zorgde de Griekse spits ook voor de tweede Tilburgse treffer. Dit keer was het voorwerk in de zestienmeter van de Duitser Mats Köhlert: 2-0. In de slotfase kreeg Willem II een strafschop, maar Daniel Crowley zag zijn zwakke inzet vanaf elf meter gestopt door Ronald Koeman jr.

TOP Oss, dat liefst acht (!) proefspelers in de gelederen had, kon daar aanvallend niet veel tegenover stellen. Bij de Ossenaren zat de nieuwe teammanager Pieter Tuns voor het eerst op de bank.

Bij Willem II stond Piet Velthuizen de hele wedstrijd onder de lat. Een dezer dagen wordt bekend of Willem II de geroutineerde stagiair een contract aanbiedt.

Volledig scherm
Fernando Lewis in actie voor Willem II © BSR/Soccrates