Volledig scherm
Willem II-supporters © Rob Engelaar

Willem II neemt leger aan fans mee naar PSV voor ‘Battle of Brabant’

Willem II krijgt tijdens de uitwedstrijd bij PSV op zaterdag 8 februari steun van 1600 supporters. Alle beschikbare kaarten voor de Tilburgse fans zijn over de toonbank gegaan inmiddels.

Het is voor de supporters van Willem II de zogeheten ‘Away Day’. Daar is er elk seizoen één van. Sponsors betalen het busvervoer, de fans zelf het entreebewijs. Eerdere Away Days gingen naar onder meer Utrecht en Arnhem. 

Willem II bezet momenteel de derde plek in de eredivisie, een plaatsje hoger dan PSV. Voordat de twee Brabantse eredivisionisten elkaar in het Philips Stadion gaan bestrijden in de ‘Battle of Brabant’, spelen beide ploegen nog een bekerduel (Willem II in Heerenveen, PSV in Breda) en twee competitiewedstrijden. De Tilburgers ontvangen zondag PEC Zwolle en een week later Heracles, PSV  krijgt zondag FC Twente op bezoek en speelt een week later in de Arena tegen Ajax.

Er gaan sowieso veel supporters van Willem II mee naar uitwedstrijden de laatste jaren. Afgelopen zaterdag waren er bijvoorbeeld 700 in Alkmaar bij de wedstrijd tegen AZ, die de Tricolores met 1-3 wonnen. 

Willem II en PSV speelden dit seizoen al tegen elkaar in Tilburg. Willem II won dat duel met 2-1.

Volledig scherm
Fans onthalen de spelersbus van Willem II feestelijk na de klinkende uitzege op Ajax. © Persburo BMS / Jack Brekelmans