Volledig scherm
Spelers van Willem II en Dirk Kuijt manen supporters tot rust na ongeregeldheden tijdens de wedstrijd. © ANP

Willem II neemt maatregelen na ongeregeldheden tijdens thuiswedstrijd tegen Feyenoord

TILBURG - Willem II neemt een aantal concrete maatregelen als reactie op de ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 2 oktober.

De club gaat investeren in meer en modernere apparatuur om gebeurtenissen op de tribunes beter te kunnen registreren. De kans op identificatie wordt dan groter.

Kinderen
Ook krijgen alle kinderen tot en met twaalf jaar bij de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op zaterdag 29 oktober gratis toegang. De kinderen die getuige geweest zijn van de rellen tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord komen eerder op die dag bijeen in het stadion.

Open brief
In een open brief aan de supporters van de Tilburgse club maakt directeur Berry van Gool de voornemens van Willem II bekend. Daarmee antwoordt hij op e-mails en brieven die de club naar aanleiding van de vechtpartij voor het kindervak ontving. De Tilburgse club had de fans gevraagd om hun bevindingen op papier te zetten.

Uit de brief blijkt dat Willem II er alles aan gelegen is om rellen in het stadion te voorkomen. „Ook uit gesprekken met supporters hebben we geconcludeerd dat er alles aan gedaan moet worden om dergelijke taferelen in de toekomst tegen te gaan”, aldus Van Gool.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
458 stemmen