Volledig scherm
Fran Sol (rechts) in duel met een van de uitblinkers bij Willem II - Excelsior, Jerdy Schouten. © ANP Pro Shots

Willem II ontsnapt in slotfase aan nederlaag tegen Excelsior: 2-2

Willem II leek weer eens af te stevenen op een thuisnederlaag tegen Excelsior zaterdagavond. Zes minuten voor tijd stond het nog 0-2, toch werd het nog 2-2. 

De Tilburgers, met Elmo Lieftink in de basis op het middenveld ten koste van Atakan Akkaynak, begonnen  goed aan de wedstrijd. Maar na tien minuten namen de bezoekers het heft in handen. Dat resulteerde na een halfuur spelen in de 0-1. Linksback Diego Palacios liet zich langs de zijlijn aftroeven, Lieftink probeerde nog te herstellen maar gleed de bal ongelukkig voor de voeten van Luigi Bruins, die raak schoot: 0-1.

In de tweede helft schroefde Willem II het tempo omhoog en dat leverde wel wat gevaar op voor het doel van Sonny Stevens, maar Excelsior was in de tegenstoot ook een paar keer dicht bij de 0-2. 

Remmen los

Na driekwart wedstrijd gooide Adrie Koster, gedwongen door de achterstand, alle remmen los. Verdediger Dankerlui en middenvelder Lieftink werden vervangen door de aanvallendere spelers Vurnon Anita en Kristofer Kristinsson. Later kwam ook nog Atakan Akkaynak voor Pol Llonch. 

Het leek niet te baten. Tien tellen nadat hij in het veld was gekomen, knalde Denis Mahmudov de 0-2 achter Timon Wellenreuther. De wedstrijd leek gespeeld. Maar vijf minuten voor tijd profiteerde Willem II-spits Fran Sol vaneen fout in de verdediging van de bezoekers: 1-2. Daarmee is hij de eerste speler in de historie van Willem II die vijf opeenvolgende treffers voor de Tricolores in de eredivisie heeft gemaakt. 

Kristofer Kristinsson prikte even later ook nog de 2-2 binnen, waardoor Willem II alsnog een puntje overhield aan de altijd lastige thuiswedstrijd tegen Excelsior. Eentje meer dan vorig seizoen.

Willem II: Wellenreuther; Dankerlui (66. Anita), Lewis, Heerkens, Palacios; Lieftink (66. Kristinsson), Crowley, Llonch (80. Akkaynak); Avdijaj, Sol, Özbiliz. 

Volledig scherm
Willem II-trainer Adrie Koster geeft Daniel Crowley instructies tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior. © ANP Pro Shots