Volledig scherm
Damil Dankerlui. © BSR Agency

Willem II reist zonder Dankerlui naar Utrecht

Willem II kan zondag tijdens het uitduel met FC Utrecht (14.30 uur) nog geen beroep doen op Damil Dankerlui. De rechtsback annex rechtsbuiten ligt waarschijnlijk nog twee weken uit de roulatie.

Trainer Adrie Koster posteerde Freek Heerkens de afgelopen twee wedstrijden als rechtsback, Daardoor kwam er linksachter een plekje vrij voor nieuweling Miquel Nelom. Naar alle waarschijnlijkheid komt ook AZ-thuis op zondag 6 oktober nog te vroeg voor Dankerlui. Daarna volgt de interlandbreak. Op zaterdag 19 oktober hervat Willem II vervolgens de competitie op bezoek bij promovendus FC Twente.

Naast Dankerlui kan Koster ook nog niet beschikken over Fernando Lewis, die al een tijdje uit de running is vanwege een afgescheurde kruisband. Ook tweede doelman Michael Woud ontbreekt nog. Bart Nieuwkoop is na zijn invalbeurt tegen VVV Venlo en zijn helft bij de beloften op het kunstgras van Excelsior weer volledig inzetbaar. Toch krijgt hij geen basisplaats, zo laat Koster weten. Die springt voorzichtig met de rechtsback om.

Willem II: Wellenreuther; Heerkens, Holmen, Peters, Nelom; Saddiki, Vrousai, Llonch; Nunnely, Pavlidis, Köhlert.