Volledig scherm
Isak © VI Images
2
EINDE
0
  • Damil Dankerlui 38'
  • Alexander Isak 60'

Willem II ruikt play-offs na winst op PEC Zwolle: 2-0

nabeschouwingNa de 2-0-overwinning op PEC Zwolle van zondagmiddag kan Willem II de plaatsen die na het seizoen recht geven op deelname aan de play-offs om Europees voetbal al bijna ruiken.

Naast de bekerfinale tegen Ajax ligt er dus nog een mogelijkheid op een toetje in het verschiet voor de Tilburgers. Zeker als de ploeg zo blijft voetballen als tegen PEC. De thuiszege kwam eigenlijk nooit in het gevaar.

Bij Willem II keerde Renato Tapia, die vorige week tegen Ajax nog ontbrak, zondag terug in het elftal. Daardoor zat Vurnon Anita op de bank. Freek Heerkens was er niet bij. Hij bleek niet fit genoeg om te spelen en werd vervangen door Thomas Meissner.

In de eerste helft legde Willem II PEC Zwolle volledig zijn wil op. Toch bleven grote kansen voor de Tilburgers lange tijd uit. Alexander Isak toonde met een paar flitsen zijn klasse, maar de Zweed schoot en kopte op PEC-doelman Mickey van der Hart.

Na een halfuur moest Marios Vrousai geblesseerd van het veld en kwam Damil Dankerlui in de ploeg. Acht minuten later al had hij de 1-0 op zijn naam. Na knap voorbereidend werk van Isak tekende Dankerlui voor zijn tweede seizoenstreffer. Drie minuten later was Willem II dicht bij de 2-0, maar bij een scrimmage voor het doel van PEC drukte niemand af.

Na rust had Willem II een kwartier nodig om de wedstrijd definitief te beslissen. Dankerlui onderschepte de bal bij de opbouw van PEC en bediende Isak. De Giraffe trof met een bekeken schot doel.

Daar bleef het bij. PEC probeerde wel aan te dringen, maar slaagde daar nooit serieus in. Willem II kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar tot een derde treffer leidde dat niet. De beste kans kregen de Tilburgers nog in blessuretijd. Van der Hart vloerde Fernando Lewis en scheidsrechter Dieperink legde de bal op de stip. Isak verzuimde echter de definitieve kroon op zijn wedstrijd te zetten door de strafschop op Van der Hart te schieten.