Volledig scherm
Vurnon Anita, die tegen PSV zijn eerste speelminuten maakte, komt niet in actie voor Willem II 2 in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk 2. © Proshots

Willem II speelt geen wedstrijd deze week, Anita niet naar reserves vanwege kunstgras

Willem II zal in de week in aanloop naar het vrije interlandweekeinde geen wedstrijd spelen. Dat was vorig seizoen geregeld wel het geval. De Tilburgse club nam het dan meestal op donderdag op tegen een Belgische tegenstander.

,,We hebben al weken geleden besloten dat we het nu anders doen", zegt trainer Adrie Koster, die veel meer heil ziet in het maken van veel trainingsuren. ,,Als er de noodzaak is om spelers ritme op te laten doen kunnen we ook onderlinge een grote trainingspartij spelen."

Vurnon Anita komt maandagavond niet in actie bij de wedstrijd van Willem II 2 op het kunstgras van RKC Waalwijk. Koster vindt dat niet de geschikte ondergrond om een speler die herstellende is van een enkeloperatie speelminuten op te laten doen. Een week eerder in Breda speelde Dimitris Kolovos om dezelfde reden niet tegen NAC 2.

In de wedstrijd tegen RKC om de toppositie in divisie B van de tweede elftallen staat Mattijs Branderhorst onder de lat bij Willem II. Het duel begint om 18.30 uur.