Volledig scherm
Fran Sol. © Proshots

Willem II-spits Fran Sol gaat niet in op aanbod Braziliaanse topclub Santos

Fran Sol, de spits van Willem II, heeft een paar dagen geleden een aanbieding van het Braziliaanse Santos naast zich neergelegd. De Spaanse spits kon een driejarig contract tekenen bij de voormalig club van Pele en Neymar, tegen uitstekende voorwaarden. 

,,Ik speel niet alleen voor het geld en heb ook andere doelen in het voetbal", zo motiveert Sol zijn beslissing. De Spanjaard heeft bij Willem II nog een contract heeft tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar. 

Willem II was alleen via een tussenpersoon op de hoogte van de interesse van Santos. Door het besluit van Sol is het niet tot onderhandelingen gekomen en is er geen bod op de spits uitgebracht. Sol kreeg het aanbod van Jose Carlos Peres, de president van Santos. Die kwam vijf dagen geleden hevig onder vuur te liggen omdat hij de club op een autoritaire wijze bestuurt. Enkele leden eisten zijn aftreden. 

Bryan Ruiz

Dat Santos zich roerde op de Europese markt is niet vreemd. De laatste jaren halen Braziliaanse clubs steeds vaker spelers uit Europa. Clarence Seedorf was bij Botafogo een van de eerste Europeanen in de serie A. Bij Santos speelt sinds juli Bryan Ruiz. De club uit de havenstad bij Sao Paulo nam de voormalig aanvaller van onder meer FC Twente en PSV in juli transfervrij over van Sporting Lissabon. 

Santos, de huidige nummer 13 in de Braziliaanse serie A, zit met een spitsenprobleem. Het haalde Gabriel Barbosa, die bij Inter en Benfica mislukte, terug naar de club. Maar 'Gabigol' presteert ook daar ondermaats, zodat Santos moet blijven knokken voor behoud op het hoogste niveau.