Volledig scherm
© BSR Agency
0
EINDE
3
  • Donyell Malen 31'
  • Luuk de Jong 36'
  • Steven Bergwijn 65'

Willem II stelt in eigen huis flink teleur tegen PSV

Een ongeïnspireerd Willem II heeft PSV donderdagavond geen strobreed in de weg gelegd in de titelstrijd. Halverwege was het pleit al goeddeels beslecht in Tilburg (0-2); uiteindelijk werd het 0-3.

Willem II, waar Renato Tapia en Freek Heerkens buiten de basis waren gelaten, voetbalde in de openingsfase nog wel even aardig mee met de titelkandidaat, ook al werden er wat slordige foutjes gemaakt. Maar na een half uur ging het plots mis voor de Tricolores. Op rand zestienmetergebied kreeg Vurnon Anita de bal niet goed onder controle, Donyell Malen onderschepte en schoot diagonaal binnen: 0-1. Bij de volgende aanval was het opnieuw raak. Een vrije trap van Michal Sadilek werd door niemand geraakt; Willem II-doelman Michael Woud liet zich misleiden door de opspringende Luuk de Jong - die de bal miste - en ging onnodig naar de grond. De bal stuitte in het lege doel: 0-2.

Dubbele wissel

In de rust voerde Adrie Koster twee wissels door: Freek Heerkens en Renato Tapia kwamen Driess Saddiki en Vurnon Anita vervangen. Pas rond de zestigste minuut slaagde Willem II erin om PSV onder druk te zetten, maar dat leverde geen kansen op. In de eerste de beste tegenstoot besliste PSV de wedstrijd. Het sneed in de 65ste minuut als een mes door de Tilburgse defensie; Steven Bergwijn mocht het vonnis voltrekken: 0-3.

PSV had de buit binnen, heeft de strijd op doelsaldo met Ajax blijkbaar al opgegeven, en speelde de wedstrijd plichtmatig uit. Het verloor nog wel Lozano met een naar het zich liet aanzien vervelende knieblessure.

Als Willem II op 5 mei in de bekerfinale partij wil bieden aan Ajax, dan zal het een stuk beter voor de dag moeten komen.

Bekijk hieronder de reactie van Freek Heerkens