Willem II begrijpt de wens van de supporters om duels liever uit te stellen dan zonder publiek te spelen, maar kan besluiten van de overheid en de KNVB niet zomaar negeren.
Volledig scherm
Willem II begrijpt de wens van de supporters om duels liever uit te stellen dan zonder publiek te spelen, maar kan besluiten van de overheid en de KNVB niet zomaar negeren. © BSR/SOCCRATES

Willem II stuurt personeel naar huis

Willem II heeft alle personeelsleden die niet strikt noodzakelijk op de club moeten zijn naar huis gestuurd. Er blijven alleen nog twee of drie medewerkers achter die telefoontjes van supporters kunnen beantwoorden. 

Dat doet de Tilburgse club vooruitlopend op de maatregelen die woensdag eventueel uit het crisisoverleg met de KNVB voortvloeien. Eerder ging de receptie en de fanshop al op slot. Spelers van de voetbalacademie die verkouden zijn is gevraagd thuis te blijven. Spelers die angst hebben dat ze het coronavirus op zullen lopen hoeven ook niet te trainen. 

Willem II toont veel begrip voor het standpunt van de supporters die liever zien dat duels uitgesteld worden in plaats van zonder publiek gespeeld. Dat zou mogelijk een maatregel kunnen zijn voor het duel van zaterdag met Heerenveen. ,,Willem II speelt het liefst met publiek", zegt persvoorlichter Wouter Janssen. ,,Een vol stadion heeft een heel positief effect  op onze resultaten. Maar als de overheid en de KNVB de afweging maken om zonder publiek te spelen, dan kan Willem II dat niet zomaar negeren.”