Supporters van Willem II, tijdens een duel met Heracles.
Volledig scherm
Supporters van Willem II, tijdens een duel met Heracles. © BSR Agency

Willem II-supporters roeren zich in ‘coronadiscussie’: ‘duels uitstellen in plaats van spelen zonder publiek’

Supporters van Willem II willen dat als er maatregelen genomen gaan worden in verband met het coronavirus dat duels dan worden uitgesteld, in plaats van dat ze gespeeld gaan worden zonder publiek. Supporterscollectief Willem II doet hiervoor een oproep.

Het supporterscollectief, waar alle supportersverenigingen van de Tilburgse eredivisionist in verenigd zijn, snapt dat er gekeken wordt naar maatregelen in verband met het coronavirus. Maar mocht er besloten worden om het thuisduel van aanstaande zaterdag tegen Heerenveen zonder publiek te spelen, dan is het Supporterscollectief Willem II daar fel op tegen. ‘Wij snappen dat overheidsinstanties in het geval van het coronavirus geen onnodig risico kunnen lopen. Wat ons betreft worden de wedstrijden uitgesteld en in een later stadium met publiek ingehaald, zoals dit eigenlijk altijd gebeurt bij eventuele noodsituaties. Immers: de voetballerij stelt niets voor zonder supporters en sponsoren in het stadion’ laten zij in een verklaring weten.

In Italië liggen alle sportduels tot en met 3 april stil, dus ook de Serie A. Een aantal duels in de Champions League en de Europa League wordt deze week afgewerkt zonder publiek. In Nederland ligt vooral Noord-Brabant onder een vergrootglas, waardoor de kans aanwezig is dat er voor komend weekend maatregelen getroffen gaan worden. Naast Willem II spelen ook PSV (FC Emmen) en RKC Waalwijk (FC Groningen) dit weekeinde een thuis wedstrijd. 

Het supporterscollectief hoopt dat, mocht het zover komen, dat er besloten wordt om de wedstrijden op een later moment te spelen, met publiek. ‘Mocht de burgemeester het noodzakelijk achten om de wedstrijd Willem II – Heerenveen en eventuele andere wedstrijden verder in het seizoen zonder publiek te spelen, willen wij hem en andere bepalende overheidsinstanties vragen om de mogelijkheid te bekijken om de wedstrijden van Willem II op een later moment met publiek in te halen.’