Volledig scherm
Willem II-trainer Erwin van de Looi noemde de nederlaag tegen ADO Den Haag op basis van het veldspel terecht. © ANP Pro Shots

Willem II-trainer Erwin van de Looi: 'We hebben het zelf verprutst'

Volgens Willem II-trainer Erwin van de Looi waren twee momenten bepalend voor de nederlaag van zijn ploeg tegen ADO Den Haag. De late 2-1 - de overtreding van Kostas Tsimikas die tot een strafschop leidde - noemde hij 'ongelooflijk dom'. De 1-1 was volgens hem discutabel. 

In de 69ste minuut kopte Bjorn Johnsen de gelijkmaker op het scorebord namens ADO Den Haag. Volgens Van de Looi gaf de spits van ADO na afloop toe dat hij daarbij een overtreding maakte op Willem II-verdediger Thomas Meissner. ,,Het was moeilijk te zien, Johnsen gaf toe dat het een overtreding was. De scheids zat mis", aldus Van de Looi. Volgens ADO-trainer Alfons Groenendijk had Johnsen tegen hem juist gezegd dat er niet veel aan de hand was. ,,Het was een prima goal."

'Zuivere penalty'

Over de 2-1 was Van de Looi helder. De strafschop voor ADO was terecht; Kostas Tsimikas trok aan het shirt van Lex Immers, die met zijn rug naar het doel stond.  ,,Dat was ongelooflijk dom, een zuivere penalty. We hebben het zelf verprutst", zei Van de Looi op de persconferentie. Op basis van het veldspel noemde hij de zege van ADO overigens terecht, de Hagenezen waren heer en meester in het Cars Jeans Stadion en kregen tal van kansen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement