Willem II-trainer Koster: ‘We hebben Sparta geen moment in de wedstrijd laten komen’

Na de gewonnen wedstrijd tegen Sparta was het met name de manier waarop Willem II vandaag de goals maakte die Koster tevreden stemde. 

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd Willem II - Sparta Rotterdam (Premium)

,,Dit is wat we willen zien", zo stelde de oefenmeester. ,,We hebben vorige week ook veel kansen gecreëerd maar vandaag hebben we ze ook gemaakt.”  Volgens de trainer is het goed om te zien dat zijn ploeg vooruitgang boekt in het scoren van doelpunten.

Aan het spel van Willem II lag het de laatste weken in ieder geval niet. Het waren de kansen die moesten worden afgemaakt. ,,Ons veldspel is al een paar weken goed, maar dat wil je vertaald zien in een resultaat", aldus Koster. ,,Het was gezien het programma van de concurrentie noodzakelijk dat we vandaag wonnen.”

Cruciaal begin

De reden dat er vandaag gewonnen werd van Sparta lag volgens de oefenmeester in het begin van de wedstrijd. ,,We lieten ze geen moment in de wedstrijd komen en creëerden veel mogelijkheden. Daar leg je de basis voor de overwinning.”

Vooruitblikkend op volgende week - als de Tilburgers afreizen naar de hoofdstad - zei Koster het volgende. ,, Ajax is een verhaal apart, maar we gaan er met een goed gevoel naartoe. We gaan kijken wat daar te halen valt.”

Volledig scherm
Adrie Koster © ANP Sport