Volledig scherm
PREMIUM
14-11-2009: Vriendschappelijke wedstrijd tegen Sierra Leone in verband met de Ibrahim Kargbo stichting Virgil van Dijk kan zijn gemiste kans niet geloven © GEERT VAN ERVEN

Willem II trots op Virgil van Dijk en Frenkie de Jong

De een blonk uit tegen Frankrijk, de ander redde de natie tegen Duitsland. Frenkie de Jong en Virgil van Dijk zijn nationale knuffelberen, opgeleid bij Willem II.

Natúúrlijk is men bij Willem II nog trots op Virgil van Dijk (27) en Frenkie de Jong (21), de nieuwe helden van het Nederlands elftal. ,,Absoluut!”, zegt Robby Hendriks, die als jeugdtrainer met beide voetballers op het Tilburgse trainingsveld stond. Bekend is het verhaal dat ze om uiteenlopende redenen helemaal niet (Van Dijk) of amper (De Jong) in het eerste elftal van de club schitterden. Maar dan nog: als voetballer en mens zijn de twee jarenlang gevormd bij Willem II. Ook dat is iets waard, stelt Hendriks, die nog altijd voor de jeugdopleiding van Willem II werkt. ,,Het zijn spelers die nu op het allerhoogste niveau het verschil maken en toch een belangrijke historie in de jeugdopleiding van de club hebben. Daar mag je best trots op zijn.”