Volledig scherm
Virgil Misidjan (l) in het shirt van Willem II in 2013 in actie bij het oefenduel met Coventry City. © Proshots

Willem II verdient door Misidjan en Van Bergen ook nog wat terug

Willem II investeerde niet alleen in nieuwe spelers in de afgelopen transferperiode. De Tilburgse club verdient ook nog wat terug door de verhuizingen van Virgil Misidjan van Ludogorets naar 1. FC Nürnberg en van Mitchell van Bergen van Vitesse naar Heerenveen.

Wat de Tilburgse club precies toucheert is nog niet te zeggen. 1. FC Nürnberg maakte het bedrag dat het moest neertellen voor Misidjan niet bekend. Volgens transfermarkt.nl had de 25-jarige voetballer uit Goirle een afkoopsom van 2,5 miljoen euro in zijn contract op laten nemen. 

Olympus

Misidjan maakte in 2008 de overstap van Olympus naar de jeugdopleiding van Willem II. Die ging in 2010 samen met die van RKC Waalwijk, dat zodoende eenderde van de opbrengst van Misidjan kan claimen. In het totaal zal het om enkele tienduizenden euro's gaan.

Voor Van Bergen, die een binnenlandse transfer maakte, moet alleen een opleidingsvergoeding betaald worden. De nu 19-jarige vleugelspits uit Oss verhuisde drie jaar geleden van Willem II naar Vitesse, waar hij de jongste debutant ooit werd. In 2007 ging Van Bergen van Margriet naar de Tilburgse club. Ook in de opbrengst van Van Bergen deelt RKC mee.