Willem II verlengt contract met trainer Adrie Koster tot 2021

VIDEOAdrie Koster (64) is ook de komende twee seizoenen nog trainer van Willem II. Dat is niet zo verrassend, want beide partijen spraken onlangs al uit zeer tevreden te zijn met elkaar. Koster verklaarde afgelopen vrijdag nog dat de officiële mededeling niet lang op zich zou laten wachten.

Nu de plek in de eredivisie zo goed als veilig is gesteld en de bekerfinale lonkt, is het een mooi moment om het met een handtekening te bekrachtigen. Door het aanblijven van Koster verandert er niets in de technische staf van Willem II. Assistent-trainer Gery Vink, fysiektrainer Chima Onyeike en keeperstrainer Harald Wapenaar hebben allemaal nog een doorlopend contract.

Koster legde zich de laatste jaren nooit langer ergens vast dan een seizoen. Dat had de Zeeuwse hoofdtrainer al lang afgezworen. Daarom tekende hij maar voor een seizoen bij de club waar hij eerder 4,5 jaar assistent-trainer en anderhalf jaar hoofdtrainer was. Nu verlengt hij zijn contract alsnog met twee jaar. ,,Je kunt het ergens nog zo goed naar je zin hebben, je wordt toch afgerekend op je prestaties”, is de ervaring van Koster door de jaren heen. Die gaf eerder aan het prettig te vinden dat beide partijen niet teveel aan elkaar vastgeklonken zijn.

Verantwoordelijkheid

Dat Koster er geen moeite mee heeft anderen veel verantwoordelijkheid te geven, is een van zijn kwaliteiten. Zo kan Vink flink zijn stempel op de trainingen drukken en hebben Onyeike en Wapenaar een grote mate van vrijheid om trainingen naar eigen inzicht in te vullen. De keeperstrainer heeft ook een belangrijk adviserende stem. Mede op zijn advies werd bijvoorbeeld Michael Woud doorgeschoven.

Voor Koster is Willem II zijn veertiende werkgever als trainer. Eerder had hij dienstverbanden bij Roda JC, Helmond Sport, TOP, Excelsior, VVV, RKC Waalwijk, Ajax, Club Brugge, de KNVB, Beerschot, Club Africain, VfB Stuttgart en de voetbalbond van Saoedi-Arabië. Hij verklaarde het afgelopen jaar een paar keer dat Willem II zijn laatste klus in het betaalde voetbal zal zijn. 

Adrie Koster tekent zijn nieuwe contract.
Volledig scherm
Adrie Koster tekent zijn nieuwe contract. © BD