Volledig scherm
© BSR Agency
4
EINDE
0
  • Ché Nunnely 5'
  • Mike Trésor Ndayishimiye 24'
  • Freek Heerkens 36'
  • Mats Köhlert 59'

Willem II vernedert Sparta en meldt zich bij top vier

Willem II won zaterdagavond met 4-0 van Sparta. De thuisploeg maakte daarmee de gemiste kansen van vorige week tegen ADO grotendeels goed. De ploeg staat tenminste voor één dag op plek vier.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tussen Willem II en Sparta Rotterdam (Premium)

Wie dacht dat Willem II een moeilijke avond tegemoet ging, kwam bedrogen uit. De aanvalsmachine van Adrie Koster draaide vanaf minuut een op volle toeren. Sparta had werkelijk niets in te brengen tegen het spel van de Tilburgers. Tot groot genoegen van de fans in het uitverkochte Koning Willem II stadion.

Na 5 minuten scoorde Nunnely uit de eerste kans van de wedstrijd de 1-0. Na een onderschepping van Llonch op het middenveld, de inspeelpass op Ndayishimiye en het achtereenvolgens afleggen op Nunnely bracht Willem II in het zadel. Het was met name de slag op het middenveld die Willem II continu won. Na 20 minuten kon doelman Harush opnieuw vissen. Ditmaal was het Nunnely die aflegde op Ndayishimiye die op zijn beurt voor de 2-0 zorgde.

Echte kansen gaven de tricolores niet weg, het waren Peters en Nieuwkoop die de deur op slot hielden. Tien minuten voor rust had Ndayishimiye zijn tweede van de avond kunnen maken, maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Uit die corner werd het alsnog 3-0. Freek Heerkens knalde vanaf de zestien meter de bal tegen de touwen. Alweer de derde goal voor de verdediger dit seizoen.

Na een uur spelen kon Smeets iets terug doen, maar tekenend voor de wedstrijd van Sparta ging het schot kansloos naast. Aan de andere kant was de thuisploeg wel weer scherp. Köhlert kon vanaf links naar binnen snijden en de bal in de verre hoek schuiven: 4-0.

Er ontstond vandaag een heuse tandem tussen Nunnely en Ndayishimiye. Vooral de laatstgenoemde lastte na een uur spelen een speelkwartier in. De jonge Belg was vandaag ongrijpbaar. Willem II had duidelijk geleerd van vorige week uit tegen ADO. Daar vergaten ze de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Zaterdagavond stak het Sparta al voor rust een dolk door de maag door de stand uit te breiden tot 3-0 en kort na rust zelfs de 4-0 te maken. Een dik verdiende overwinning die Willem II tijdelijk naar de vierde plek op de ranglijst brengt.

Volledig scherm
30-11-2019: Voetbal: Willem II v Sparta Rotterdam: Tilburg Eredivisie season 2019-2020 L-R: Che Nunnely of Willem II © BSR Agency