Het uitvak van Willem II op archiefbeeld.
Volledig scherm
Het uitvak van Willem II op archiefbeeld. © Toin Damen

Willem II voor dertiende jaar uit met carnaval

Dat Willem II, dat vandaag op bezoek gaat bij Emmen, een verre reis heeft in het carnavalsweekeinde is traditie aan het worden. De laatste twaalf seizoenen was er in of rond het carnavalsweekeinde geen voetbal in Tilburg en waren Heerenveen, Enschede en Almelo de favoriete bestemmingen.

Op vrijdag 16 februari 2007 speelde de Tilburgse club voor het laatst thuis met carnaval. Tegenstander was ADO Den Haag, dat via Santi Kolk al vroeg op een voorsprong kwam. Dat Willem II dat duel uiteindelijk toch nog met 2-1 won kwam door een voetballer uit een carnavalsland bij uitstek. De Braziliaan Cristiano had er zin in en zorgde voor beide treffers.

Willem II speelde deze eeuw nog maar drie keer thuis op de vrijdagavond voor het carnavalsweekeinde. Tegen NEC leverde het een 3-1 overwinning op. Maar op 23 februari 2001 ging het helemaal mis. Willem II verloor thuis met 1-6 van Heerenveen. Toenmalig trainer Hans Westerhof verklaarde tijdens het carnavalsfeest maar een pruik op te zetten.

Willem II won deze eeuw ook maar een uitwedstrijd in de eredivisie in het carnavalsweekeinde. In 2017 werd hij bij Excelsior 0-2. Dico Koppers en Erik Falkenburg waren op Woudestein de doelpuntenmakers. Een jaar eerder had Willem II nog 0-0 gespeeld bij Excelsior. De andere twee uitzeges met carnaval boekten de Tilburgers in de eerste divisie. Jong FC Twente werd een keer met 1-2 verslagen. Zo’n zelfde zege haalde Willem II bij Volendam. Acht keer was er bij de laatste serie van twaalf uitwedstrijden op rij een nederlaag.