Volledig scherm
Sebastian Holmen (links) in het shirt van Elfsborg in 2015 © Reporters / Imago Sport (BSR)

Willem II vult defensieve vacature in met Zweed Holmén

Willem II heeft zijn gewenste defensieve aanwinst binnen. De Tilburgse club versterkt zich met de Zweed Sebastian Holmén. In de eredivisie hoopt hij weer in beeld te komen bij het nationale team.

De 27-jarige centrumverdediger was sinds 1 juli transfervrij. De drieënhalf jaar daarvoor speelde hij in Rusland voor Dinamo Moskou. In Russische dienst kwam hij tot 92 wedstrijden, hij wist éénmaal te scoren. Holmén brak door bij het Zweedse Elfsborg.

In 2015 debuteerde de toen 22-jarige rechtspoot voor het Zweedse nationale team. Uiteindelijk speelde hij slechts vier interlands, waarvan de laatste dateert van 2016. In 2017 werd hij ook nog een paar keer opgeroepen, maar dat leverde geen speelminuten op. Met zijn stap naar Willem II hoopt hij opnieuw in beeld te komen bij het nationale team.

Willem II moest op zoek naar een nieuwe verdediger: dinsdag werd bekend dat Thomas Meissner Tilburg verlaat voor een Hongaars avontuur bij Puskás Akadémia FC. Met Holmén heeft Adrie Koster nu een vervanger in huis.