Volledig scherm
Harald Wapenaar blijft waarschijnlijk nog jaren keeperstrainer bij Willem II. © Pro shots

Willem II wil Harald Wapenaar lang aan zich binden

Willem II wil keeperstrainer Harald Wapenaar langdurig binden. De 48-jarige trainer uit Vlaardingen heeft inmiddels een paar gesprekken achter de rug en een aanbieding van de Tilburgse club op zak waar hij over nadenkt.

,,Ik heb er goede hoop op dat we nog deze week een akkoord bereiken", zegt Wapenaar, die sinds 2016 de keepers bij de Tilburgse club onder zijn hoede heeft, donderdagmiddag. Over de duur van de eventuele overeenkomst wilde hij geen mededeling doen. 

Eerder was Wapenaar keeperstrainer bij Volendam en Lierse SK. Als keeper stond hij bij tal van clubs in Nederland en bij het Italiaanse Udinese en het Engelse Portsmouth  onder de lat. Pas op 39-jarige leeftijd sloot hij bij Sparta zijn carrière af. 

Als Willem II met Wapenaar een akkoord bereikt, is de technische staf zo goed als rond. Adrie Koster wordt de nieuwe trainer en tekent een contract voor een seizoen. Hij krijgt Gery Vink, voormalig jeugdtrainer bij PSV en Ajax,  als assistent. Die zal zich waarschijnlijk voor drie seizoenen aan de Tilburgse club verbinden. 

Willem II zoekt dan voor de eerste selectie alleen nog een opvolger voor Dogan Corneille, die na Reinier Robbemond aanvankelijk de tweede assistent was. Na het vertrek van Erwin van de Looi fungeerde Corneille als rechterhand van Robbemond. Willem II wil ergens volgende week de complete nieuwe technische staf officieel presenteren. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement