Volledig scherm
© VI Images
2
EINDE
3
  • Vangelis Pavlidis 35'
  • Alexander Isak 39'
  • Luciano Slagveer 42'
  • Hilal Ben Moussa 71'
  • Michael de Leeuw 79'

Willem II wordt na rust compleet overlopen door FC Emmen en verliest

NabeschouwingWillem II moet een pas op de plaats maken in de strijd om een play-off ticket. FC Emmen profiteerde optimaal van een blunderende Woud. En schoot zichzelf ondanks een 2-0 achterstand naar drie punten.

Zonder vaste basisspelers Fernando Lewis en Timon Wellenreuther begon Willem II aan het treffen met FC Emmen. Jordens Peters, die aanvoerder af is bij de Tilburgse club, stond wel aan de aftrap. In de vierde minuut scandeerden fans zijn naam. ‘Voetbal=emotie. Jordens Peters el capit4no’, viel er te lezen op een spandoek.

De Peters-minuut was het meest noemenswaardig. Willem II was matig aan de bal en ook Emmen oogde tandeloos. De eerste helft leek daardoor schriftelijk te kunnen worden afgedaan. Isak besloot anders. Na ruim een half uur voetballen kwam de spits met een goede actie op de proppen. Het enige wat Pavlidis hoefde te doen was zijn voorzet tot doelpunt promoveren: 1-0. 

Isak bleek los. Na 38 minuten besloot Isak er zelf ook maar eentje in te schieten. Een corner van Crowley werd tot doelpunt gepromoveerd. Het duel leek daarmee wel beslist. Ware het niet dat doelman Woud meerdere malen in de fout ging en Slagveer Emmen terug in de wedstrijd bracht.

Meteen na rust oogde Woud opnieuw erg onzeker. Zomaar leverde de Nieuw-Zeelander de bal bij de tegenstander in. Emmen bespaarde Willem II verder leed en liet na het gestuntel af te straffen. De ploeg van Lukkien werd sterker en sterker. Het was opmerkelijk om te zien hoe matig de thuisploeg voor de dag kwam. 

Doordat FC Groningen op weg was naar drie punten tegen Fortuna Sittard was een overwinning noodzaak. Die kwam er niet, want Emmen strafde het maar voortdurende geblunder van Woud dan toch af. De keeper keerde een schot van Bijl onvoldoende en Ben Moussa profiteerde: 2-2. Het werd nog erger. Uitgerekend Michael de Leeuw schoot Emmen naar een verdiende overwinning. FC Groningen won wel en dus heeft Willem II niet langer de beste papieren voor een play-off ticket.

Videoreactie Adrie Koster