Volledig scherm
Reinier Robbemond borduurt tegen PSV voort op deze week al voor het vertrek van Erwin van de Looi gemaakte afspraken. © Proshots

Willem II zonder Eyong Enoh en Ismail Azzaoui

Willem II moet het zaterdagavond bij de thuiswedstrijd tegen PSV nog zonder Eyong Enoh en Ismail Azzaoui stellen. Hij verwacht dat beide spelers, net als de eveneens nog geblesseerde Jop van der Linden, volgende week voor de uitwedstrijd tegen FC Twente wel beschikbaar zijn.

Daarnaast ontbreken de langdurig geblesseerden Etien Velikonja, Jordens Peters en Thomas Meissner. Goed nieuws was er wel over Asumah Abubakar. De aanvaller, die in de voorbereiding zijn kuitbeen brak en daarna getroffen werd door een wondinfectie, krijgt volgende week bij de beloften speeltijd. 

4-3-3

Willem II wijzigt, zoals maandag nog met Erwin van de Looi aan boord werd afgesproken, de speelwijze. Door te kiezen voor het traditionele 4-3-3 systeem denkt de staf het de spelers 'zo comfortabel mogelijk' te maken. ,,Ik ga het niet op mijn manier doen. Er komt geen Robbemond-plan", verklaarde interim-trainer Reinier Robbemond vrijdagmiddag. 

De nieuwe speelwijze gaat ten koste van een van de twee Tilburgse spitsen, die de laatste weken toch al niet zo op dreef waren. Fran Sol krijgt waarschijnlijk de voorkeur boven Bartholomew Ogbeche. Door het toch vrij forse aantal blessures is er verder weinig te kiezen. Het lijkt erop dat Thom Haye als zogenaamde valse rechterspits Jordy Croux aflost en dat Mo El Hankouri als linkerspits een basisplaats krijgt.

Vermoedelijke opstelling Willem II: Branderhorst; Lewis, Lachman, Heerkens, Tsimikas; Chirivella, Rienstra, Lieftink; Haye, Sol, El Hankouri. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement