Volledig scherm
Vangelis Pavlidis. © BSR Agency

Willem II zonder Pavlidis en Heerkens tegen Excelsior, Vrousai fit

Willem II kan in het uitduel met Excelsior (zondag 12.15 uur) geen beroep doen op Vangelis Pavlidis en Freek Heerkens. Het tweetal is niet fit genoeg om aan te sluiten bij de selectie van Adrie Koster.

Pavlidis ontbreekt vanwege een teenblessure, Heerkens heeft last van zijn rug. Tegenover de absentie van het duo staat het herstel van Marios Vrousai. De Griekse aanvaller viel vorige week uit tegen PEC Zwolle na een knietje op zijn dijbeen, maar trainde vrijdag weer volop mee. Voor Vrousai lijkt het duel met Excelsior geen probleem te vormen.

Eerder dit seizoen slaagde Willem II er in eigen huis niet in om te winnen van de degradatiekandidaat uit Rotterdam. Excelsior nam via doelpunten van Luigi Bruins en Denis Mahmudov een 0-2 voorsprong, maar Willem II kwam in de slotminuten nog langszij door treffers van Fran Sol en Kristófer Kristinsson. 

Met die wedstrijd nog op het netvlies kan Willem II-trainer Adrie Koster het maar moeilijk begrijpen dat Excelsior in een situatie terecht gekomen is dat het de punten keihard nodig heeft. ,,Met Bruins, Schouten en Koolwijk lopen er jongens met specifieke kwaliteiten op het middenveld", aldus Koster. ,,Er zit toch veel voetbal in die ploeg.”

Dat Excelsior lastig te bestrijden is moest Willem II de laatste jaren ervaren. Van de laatste zeven onderlinge duels in de eredivisie wonnen de Tilburgers er maar een. Excelsior pakte meer punten tegen Willem II dan tegen elk ander eredivisieteam. ,,Het vertrek van Adrie Poldervaart en de komst van Ricardo Moniz heeft bij Excelsior wel wat veranderd", stelt Koster. ,,Moniz wil dat zijn spelers nog eerder druk zetten. Daar zullen we onderuit moeten voetballen. Het is een kwestie van geconcentreerd zijn en de momenten zien en aanvoelen.”

Dat Excelsior het moeilijk heeft doet Koster best pijn. Hij zat er 266 duels als hoofdtrainer op de bank, liet Mounir el Hamdaoui debuteren en had Andre Hoekstra als assistent. ,,Door een goed beleid houdt Excelsior het al een aantal seizoenen op eredivisieniveau vol. Daar hoort het qua voetbal ook thuis.”