Volledig scherm
Vangelis Pavlidis wurmt zich tussen twee Zulte Waregem-spelers door. © BSR Agency

Zulte Waregem en fysiek Willem II houden elkaar in evenwicht: 1-1

Willem II toonde zich een waardig tegenstander op de open dag van Zulte Waregem. De ploeg van Koster, die wisselende fases kende, bleef vrij eenvoudig overeind. Ché Nunnely deed een treffer van Luka Zarandia teniet: 1-1.

Het talent Rick Zuiderwijk en Dries Saddiki complementeerden het middenveld waarop Vangelis Pavlidis werd getest. Die zag dat zijn ploeggenoten fysiek het randje opzochten. Aanvankelijk leek Willem II de betere ploeg. Dat kwam mede door de ruimtes die de Belgen lieten vallen.

En dus ontstonden er kansen. Buitenspelers Ché Nunnely en Marios Vrousai vonden doelman Eike Bansen op hun weg naar succes. Halverwege de eerste helft besloot de thuisploeg het aanwezige publiek toch wat te bieden. Het gaspedaal werd ingetrapt. Dat leverde op slag van rust een doelpunt op. Een pegel van Zarandia bleek Timon Wellenreuther te machtig: 1-0.

Frisse indruk

Zuiderwijk, die opnieuw een frisse indruk achterliet, werd vervangen door Damil Dankerlui. Ook Vrousai bleef in de kleedkamer achter. Mats Köhlert betrad het veld. Die zag zijn ploeggenoten beter in de wedstrijd komen. Karim Coulibaly zorgde eindelijk voor een goed moment in het shirt van Willem II. Vrijstaand bediende hij Nunnely op maat. Die schoot de bal in de 50e minuut langs Bansen: 1-1.

Willem II bleef, net als in de eerste helft, fysiek de grens opzoeken. Protest van Zulte vond geen gehoor. De scheidsrechter, die door de VAR werd bijgestaan, liet veel door voetballen. De komst van Köhlert gaf de ploeg van Adrie Koster zichtbaar vleugels. Collega-buitenspeler Nunnely profiteerde van de ruimtes die tussen de linies ontstonden. De aanvaller kwam na 70 minuten voetbal met een aantal geweldige bewegingen op de proppen. Nunnely bediende de vrijstaande Pavlidis, die tegen Bansen op schoot. Beide ploegen wilden nog een wel een doelpunt maken, maar slaagden daar niet in.

‘Passie en beleving weer gezien’