Volledig scherm
Jamie Vardy, Dele Alli, Harry Maguire treuren na het verlies. © Getty Images

Trots overheerst in Engelse kranten na 'Kick in the Balkans'

England is coming home, maar zonder de beker. Mario Mandzukic maakte gisterenavond in de verlenging een einde aan de droom van de Three Lions. Tot groot verdriet van heel Engeland uiteraard, maar trots overheerst. 

The Telegraph on Twitter

The England team return with their reputations enhanced and a realisation they might just be better than people thought Read more: https://t.co/v6S4636tbv https://t.co/tX8XpKWsPa

De Mirror bestempeld Southgate en zijn team als national treasures, kostbaarheden die de Engelsen moeten koesteren. 'Southgate's dappere leeuwen herstellen het vertrouwen in de droom van Engeland ondanks pijnlijke nederlaag', schrijft de krant. 

Ook The Times heeft vooral lof voor het nationale team. 'Trotse leeuwen', luid de kop. Volgens de krant kunnen Southgate en zijn team met opgeheven hoofd naar huis. 

The Daily Mail prijst de spelers, maar vooral ook bondscoach Southgate op de voorpagina. 'Jullie hebben ons doen lachen, trots gemaakt, ons er weer in laten geloven. Jullie zijn allemaal helden. Geen prijs deze keer, maar het voelt als de start van iets wat iedere Engelsman graag ziet. Gisteren was het een marteling, vandaag doet het nog steeds pijn, maar Gareth Southgate… Wij groeten u.'

'Engeland staat weer op de kaart,' schrijft The Telegraph. 'Southgate zei dat Engeland plezier zou gaan hebben en met deze fantastische prestatie heeft het dat inderdaad gehad. Het team heeft iets gedaan waarvan velen dachten dat het niet meer zou gebeuren: de relatie met de fans is verbeterd en ze hebben laten zien dat Engeland er weer toe doet.' Ook liet de krant in een video weten dat ze trost waren op de 23 spelers.

De origineelste kop komt van Metro. 'A kick in the Balkans', schrijft de krant. 'Engeland verliest, maar de spelers zijn nog steeds onze helden.' Alle kranten lijken het eens. Na dit WK telt de Engelse ploeg weer mee. 

Ook bij de Britse prins William overheerst trots ondanks  de nederlaag. ,,Ik weet hoe teleurgesteld heel Engeland momenteel moet zijn maar ik kan niet trotser zijn op dit team", schrijft William in een door Kensington Palace verspreid bericht. Volgens de prins kan het team met opgeheven hoofd terugkijken op het toernooi. ,,Het was een ongelooflijk WK, jullie hebben geschiedenis geschreven en gaven de fans iets om in te geloven. We weten dat we nog veel meer kunnen verwachten van dit Engelse team."

ⓒⓕ on Twitter

Thursday 12th July 2018 📰 front page newspaper collage #uk #frontpages #tomorrowspaperstoday #england #worldcup

The Times of London on Twitter

Tomorrow's Times front page: England hold their heads high despite pain of World Cup loss

Tijani Goullet AD on Twitter

Daily Mirror. July 12. #frontpage #primapagina #rassegnastampa #portada #backpage #football #sports