Volledig scherm
Shanice van de Sanden is met haar luipaardkapsel nadrukkelijk aanwezig. © Pim Ras Fotografie

Coupe du Monde: als je haar maar goed zit

Natuurlijk zijn er ook zat verschillen tussen de beide sekses, maar wat ijdelheid betreft doen vrouwelijke voetballers niet onder voor hun mannelijke collega’s. Op het WK in Frankrijk zie je dan ook heel wat opvallende kapsels voorbij komen.

Big hair

Je kan er een luipaardenmotiefje in doen of een kleurtje, het laten hangen in een staartje of twee of - indien mogelijk - dreadlocks in laten vlechten. Maar met je haar kun je natuurlijk ook niets doen. Zoals Wendie Renard. De Française is niet alleen vanwege haar lengte (1.87 meter) maar ook vanwege haar big hair waarmee ze net uit bed gestapt lijkt een opvallende verschijning op dit WK. 

Volledig scherm
Wendie Renard. © REUTERS

Staartje (I)

De fabrikanten van haarelastiekjes doen dit WK uitstekende zaken, want de paardenstaart zie je deze weken overal op de velden in Frankrijk. Wel zorgen dat je af en toe je haar weer in model brengt natuurlijk.

Volledig scherm
Thaisa (l) en Marta doen hun haar goed tijdens de wedstrijd tegen Australië. © BSR Agency

Pink lady

Meer dan 40 jaar nadat Grease uitkwam zijn de Pink Ladies nog altijd hip and happening. De Canadese Sophie Schmidt lijkt zo uit de beroemde musical met John Travolta en Olivia Newton John te zijn weggelopen met haar roze coupe. Het kapsel van haar Kameroense tegenstander Claudine Meffometou verdient overigens ook een eervolle vermelding.

Volledig scherm
Sophie Schmidt (r) in duel met Claudine Meffometou. © REUTERS

Kort en pittig

Doodzonde dat Zuid-Afrika er al uit ligt, want met Janine van Wyk gaan we een opvallende verschijning missen. De ervaren aanvoerder zette de toon in haar ploeg met haar stoere kapsel: Kort en pittig met een ondeugend groen kleurspoelinkje voor wat extra gif.

Volledig scherm
Janine Van Wyk bedankt het publiek na het duel met Duitsland. © BSR Agency

Toefje

De Engelse verdediger Demi Stokes zorgt ervoor dat haar haar niet in de weg zit. Wel zo praktisch, zo'n toefje op je hoofd. En je lijkt nog een beetje groter ook.

Volledig scherm
Demi Stokes: kek brilletje, dito kapsel. © BSR Agency

Toefje (2)

Waarom één toefje als je er ook twee kunt doen? De Nigeriaanse Francisca Ordega maakt er goede sier mee in Frankrijk.

Volledig scherm
Francisca Ordega. © AP

Groen, Groener, Groenen

De kleurspoelinkjes zijn niet aan te slepen dit WK. De Kameroense Gaelle Enganamouit heeft natuurlijk iets uitgezocht dat goed bij haar tenue past. Jackie Groenen houdt het bij haar blonde paardenstaart.

Volledig scherm
Jackie Groenen in duel met Gaelle Enganamouit. © VI Images

Kort Amerikaans

Niet alleen Janine van Wyk weet dat je je als aanvoerder een beetje moet onderscheiden. Het Kort Amerikaanse model van VS-captain Megan Rapinoe heeft dan ook een verfje gekregen.

Volledig scherm
Megan Rapinoe. © Getty Images

Pellè-coupe

Toen Graziano Pellè nog bij Feyenoord speelde, zag je de Rotterdamse jeugd plots massaal met een ingeschoren scheiding lopen. De Italiaan voetbalt tegenwoordig in China en dus kon je er op wachten dat spelers als Ying Li hem gingen imiteren.  

Volledig scherm
Ying Li. © AFP

Zonnige dreads

De Afrikaanse variant op kort en pittig. Uiteraard met een kleurtje. De Nigeriaanse Uchenna Kanu maakt indruk met haar zonnige dreads.

Volledig scherm
Uchenna Kanu. © BSR Agency

Staartje (2)

Het meest voorkomende kapsel dit WK. De paardenstaart is niet alleen bij Oranje een begrip, ook de Noorse meiden willen niets anders. Gelukkig hebben ze ook een rugnummer. 

Volledig scherm
De Noorse speelsters Amalie Vevle Eikeland, Karina Saevik, Therese Sessy Asland en Stine Hovland. © BSR Agency