Volledig scherm
© BSR Agency

Nederland bij groepswinst wéér tegen Japan

Als Nederland donderdagavond níet verliest van Canada dan wacht net als bij het WK in 2015 in Canada een achtste finale tegen Japan. De ploeg van Asako Takakura werd vanavond door Engeland veroordeeld tot de tweede plaats in Groep D. De Lionesses wonnen met 2-0 en eindigden zonder puntenverlies als eerste in de poule.

Mocht Nederland groepswinnaar worden dan staat het treffen met Japan gepland op dinsdagavond (21.00 uur) in Rennes. Dat is het laatste duel van de acht achtste finales. In 2015 verloren de Leeuwinnen de achtste finale in Vancouver met 2-1. Japan haalde die editie de finale, waarin het met 5-2 verloor van de Verenigde Staten. 

Bekijk hieronder de laatste aflevering van La Panenka

Engeland, dat uitstekend speelde tegen Japan, won door twee goals van Ellen White en haalde daardoor uit drie duels negen punten.  In de achtste finales wacht de nummer drie uit de groepen B, E of F.

Schotland en Argentinië maakten er in het Parc des Princes in Parijs een spektakel van. Schotland kwam op 3-0 en had een plek in de achtste finales voor het grijpen, maar Argentinië kwam in blessuretijd langszij doordat Florencia Bonsegundo een vai de VAR toegekende strafschop mocht overnemen (3-3).

Voor Schotland is het WK voorbij. Bij een zege van Nieuw-Zeeland of Kameroen morgenavond in hun onderlinge duel sneuvelt ook Argentinië.

Volledig scherm
Japan voor het duel met Engeland. © AFP