Zonnepanelen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Zonnepanelen. Foto ter illustratie. © Getty Images/Image Source

Alles over zonnepanelen: je verdient ze nu in een paar jaar terug

Negen vragenMet de huidige energieprijzen ben je dief van je eigen portemonnee als je géén elektriciteit opwekt met zonlicht. Maar lonen zonnepanelen nog wel nu grote energiebedrijven de terugleververgoeding decimeren en de salderingsregeling over twee jaar verdwijnt?

 1. Opruimcoach Diana: ‘Er zijn mensen die een nieuwe schaar kopen omdat dat sneller gaat dan de schaar in hun huis vinden’
  PREMIUM
  met tien tips

  Opruim­coach Diana: ‘Er zijn mensen die een nieuwe schaar kopen omdat dat sneller gaat dan de schaar in hun huis vinden’

  Elke tijd heeft zo zijn beroepen. Kolenboeren, letterzetters en lantaarnopstekers, ze zijn opgeslokt door ‘de vooruitgang’. En de consumptie- en welvaartsmaatschappij creëert ook nieuwe beroepen. Opruimcoach bijvoorbeeld. Als in de liefde tegenpolen elkaar aantrekken, dan zou Diana met een chaotische verzamelaar in de zevende hemel zijn, want zij ordent het leven van mensen.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”