Amerikaanse investeringsmaatschappijen en pensioenfondsen hebben inmiddels voor 579 miljard euro aan Europese huizen gekocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Amerikaanse investeringsmaatschappijen en pensioenfondsen hebben inmiddels voor 579 miljard euro aan Europese huizen gekocht. © Mark Reijntjens

Amerikaanse beleggers kopen voor miljarden euro's onze woningen op: ‘Dit is pas het begin’

VideoGrote institutionele beleggers, vaak Amerikaans, hebben afgelopen tien jaar voor meer dan 15 miljard euro woningen in Nederland opgekocht. Niet alleen in de grote steden, maar ook in kleinere plaatsen als Amersfoort en Den Bosch.

1 reactie

  • Wim Uphoff

    4 maanden geleden
    Dan heeft de uitverkoop van onze woningen door ex minister Blok toch zijn doel bereikt, namelijk de speculanten rijker maken en de minder bedeelde bewoners van Nederland moeten maar zien hoe ze een dak boven het hoofd krijgen. Onze regering heeft geen interesse in het welzijn van de bewoners. Is het nu nog steeds geen tijd voor een wet die zegt dat als je een woning koopt je er ook in moet wonen en er een huurpuntensysteem voor alle woningen moet komen.Zodat een redelijk bedrag gevraagd mag word
  1. Huizenprijzen stegen de afgelopen 40 jaar niet zó hard: woning ruim 20 procent duurder

    Huizenprij­zen stegen de afgelopen 40 jaar niet zó hard: woning ruim 20 procent duurder

    De Nederlandse huizenprijzen zijn in december het sterkst gestegen in meer dan veertig jaar. Met een prijstoename van ruim een vijfde was het sowieso de sterkste stijging sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1995 begon met het bijhouden van deze cijfers. Oudere gegevens zijn lastiger te vergelijken, maar de laatste keer dat woningen sneller duurder werden was volgens CBS-econoom Peter Hein van Mulligen eind jaren zeventig.