Volledig scherm
De blauweregen. © TravelsWithNat

Dit zijn de mooiste klimplanten voor in de tuin

Klimplanten zijn ideaal om veel redenen: ze kunnen een lelijke schutting verbergen, ze passen in kleine tuinen en zorgen voor de nodige privacy. Er zijn veel soorten klimplanten, waardoor kiezen lastig kan zijn. Daarom heeft Eigen Huis & Tuin de mooiste op een rijtje gezet. 

Deze 5 klimplanten zijn een verrijking voor de schutting én de tuin.

1. De klimop

De meest voorkomende klimplant in de tuin is de klimop. Dit is een prachtige, groene plant die ook nog eens snel groeit. Hij heeft maar weinig hulp nodig en is zelfs in de winter mooi. 

2. Blauweregen

De blauweregen is met zijn blauwe, paarse, witte en roze trossen bloemen een opvallendere klimplant. Het geeft een mooi, romantisch effect in de tuin en zorgt voor een kleurrijke schutting. 

3. Kamperfoelie

Een andere mooie klimplant met bloemen in de kamperfoelie. De bloemen komen in allerlei verschillende kleuren en zijn wat subtieler dan die van de blauweregen. Ook ruiken de bloemen heerlijk. Deze klimplant verliest helaas wel in de winter haar bladeren, dus in de winter kan de schutting wat kaal zijn.

4. Wilde wingerd

Deze ken je misschien nog niet, maar hij is wel de moeite waard om te leren kennen. Deze groene klimplant groeit ontzettend snel, dus je hebt zo een groene schutting. In de herfst worden de bladeren oranje en rood, wat ook prachtig staat.

5. Toscaanse Jasmijn

De Toscaanse jasmijn is een klimplant met witte bloempjes. Deze bloemen geven je schutting in de zomer een zonnige look. In de winter vallen de bloemen eraf, maar blijft hij wel mooi groen. De ideale schuttingplant.

Meer privacy in de tuin? Eigen Huis & Tuin heeft tips tegen glurende buren.