Doe-het-zelfwinkels als Hornbach gaan hun klanten nadrukkelijker wijzen op energiebesparende maatregelen in huis.
Volledig scherm
Doe-het-zelfwinkels als Hornbach gaan hun klanten nadrukkelijker wijzen op energiebesparende maatregelen in huis. © ANP

Doe-het-zelfwinkels hebben straks allemaal dezelfde producten in de etalage

Als je binnenkort naar de Gamma gaat en daarna naar de Praxis, dan kan het wel eens opvallen dat ze dezelfde producten aanprijzen en dat medewerkers precies dezelfde tips geven. Dat is geen toeval, want de hele doe-het-zelfbranche gaat samen campagne voeren voor producten die energiebesparend zijn. 

 1. Met deze maatregelen gaat je energiegebruik in huis fors naar beneden
  PREMIUM
  vijf vragen
  2

  Met deze maatrege­len gaat je energiege­bruik in huis fors naar beneden

  Daling van de gasprijs op komst? Daar merkt de gemiddelde Nederlander nog helemaal níets van. Nog altijd betalen huishoudens met een nieuw contract honderden euro’s per maand extra voor energie. Besparen is dus belangrijker dan ooit, zeker nu de temperaturen weer dalen. Maar hoe breng je zelf je verbruik in huis fors omlaag? En wat moet je doen als je tóch in financiële problemen komt door de hoge kosten? Vijf vragen en antwoorden.
 2. Schoonmaakvideo’s en huishoud-hacks: Isabelle motiveert mensen om te poetsen op ‘CleanTok’

  Schoonmaakvideo’s en huis­houd-hacks: Isabelle motiveert mensen om te poetsen op ‘CleanTok’

  TikTok heeft vele kanten. Je vindt er dansjes, playbackvideo’s en kookfilmpjes, maar ook steeds meer schoonmaakvideo’s. Onder de noemer ‘CleanTok’ laten TikTokkers zien hoe ze hun huishouden doen. Een trend die begon in Groot-Brittannië, maar inmiddels ook naar Nederland is overgewaaid. Isabelle Barten (36) was een van de eersten die in ons land met poetsdoek en camera aan de haal ging. Haar video’s worden inmiddels tien- tot honderdduizenden keren bekeken.