De meestbekende vorm van flexwoningen zijn containerwoningen, zoals deze in Enschede. Student Eloi uit Frankrijk laat zien dat er in de containerwoningen wel twee bedden kunnen staan, maar van privacy is dan niet veel meer over. De Universiteit Twente heeft opgeroepen kamers te delen om dakloosheid te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De meestbekende vorm van flexwoningen zijn containerwoningen, zoals deze in Enschede. Student Eloi uit Frankrijk laat zien dat er in de containerwoningen wel twee bedden kunnen staan, maar van privacy is dan niet veel meer over. De Universiteit Twente heeft opgeroepen kamers te delen om dakloosheid te voorkomen. © Cees Elzenga

Flexwoningen: oplossing voor woningnood of vooral meer onzekerheid bij bewoners?

Minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge zet vol in op tijdelijke flexwoningen om de acute woningnood op te lossen. Ze staan er sneller en dragen bij aan een ‘flexibele schil’ voor de woningmarkt. Volgens experts kleven er ook nadelen aan deze bouwvorm.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”