Gemeenten mogen vanaf volgend jaar meer huizen die vrijkomen in hun gemeente reserveren voor hun eigen inwoners. Dat geldt ook voor koopwoningen.
Volledig scherm
Gemeenten mogen vanaf volgend jaar meer huizen die vrijkomen in hun gemeente reserveren voor hun eigen inwoners. Dat geldt ook voor koopwoningen. © indebuurt Apeldoorn

Gemeente mag straks helft van vrijgekomen huizen reserveren voor eigen inwoners

Gemeenten mogen straks de helft van alle woningen die vrijkomen reserveren voor hun eigen inwoners. Ook krijgen ze meer vrijheid om huizen toe te wijzen aan leraren of verpleegkundigen. Het kabinet verandert daarvoor de wet.

2 reacties

  • L Zevens

    2 maanden geleden
    Dit klinkt als één groot probleem opbreken in een heleboel kleine problemen, waar je per saldo niks mee opschiet. Er is maar één oplossing: meer huizen bouwen, en wel in de prijsklasse waar het meest behoefte aan is.
  • Esther van den Bosch

    3 maanden geleden
    Ik lees elders dat het niet alleen om nieuwbouwwoningen zou gaan, maar ook om bestaande koopwoningen. Graag meer uitleg in het artikel hoe dat in de praktijk eruit gaat zien. Ik zou als woningeigenaar dus niet meer zelf kunnen kiezen aan wie ik mijn woning tegen een bepaalde prijs verkoop?