Volledig scherm
PREMIUM
De echte namen van Heleen en Berndt zijn bij de redactie bekend. Ook geïnterviewd worden over je relatie? magazine@persgroep.nl © Studio Ski

Heleen (37) en Berndt (45) hebben alles, behalve seks

BV De LiefdeOver gemak en ongemak in een relatie. Heleen (37) raakt niet opgewonden van mannen, maar ook niet van vrouwen. In Berndt (45) vond ze een gelijkgestemde partner.

‘Als je als meisje op andere meisjes valt, weet je al snel: ik zou weleens lesbisch kunnen zijn. Maar als je je tot niemand lichamelijk aangetrokken voelt, zoals ik, en totaal geen belangstelling hebt voor seks, dan begrijp je niet wat er met je aan de hand is.

Pas toen ik rond mijn 25ste een tv-documentaire zag over aseksualiteit, viel het kwartje. Er was dus een naam voor, en het was geen ziekte, maar een geaardheid.

Toch reageerden mijn ouders geschokt toen ik uit de kast kwam. Mijn vader ging het internet op en kwam tot de conclusie dat het aan een te lage hormoonspiegel lag. Er werd beweerd, door een seksuoloog nota bene, dat je het kon verhelpen met een injectie. Maar ik had daar absoluut geen behoefte aan. Dit is hoe ik ben: aan iemand die homoseksueel is, vraag je ook niet of hij wil veranderen. Inmiddels hebben mijn ouders het gelukkig geaccepteerd, al vindt mijn moeder het heel jammer dat er geen kleinkinderen komen.