Volledig scherm
PREMIUM
© Studio Ski

'Hij zag er leuk uit op Instagram, dus ik likete hem terug'

BV De LiefdeOver gemak en ongemak in een relatie. Mylou (19) gaat al twee jaar met Ricardo (20), voetballer met een veelbelovende carrière. Maar ‘voetbalvrouw’ wil ze beslist niet worden.

‘Ik ben totaal geen hardcore voetbalfan, maar een jongen die voetbalt, daar hou ik wel van. De foto’s die Ricardo op social media plaatste, vond ik aantrekkelijk en stoer.

Ik leerde hem kennen op Instagram, toen hij mijn foto’s likete. Hij zag er leuk uit in zijn clubtenue, dus ik likete hem terug en we bleven elkaar volgen. Niet zo’n romantisch verhaal, maar zo gaat het tegenwoordig.

Ricardo is basisspeler bij een grote club, al sinds zijn zestiende staat hij tussen gasten van tien jaar ouder. Vijf keer per week moet hij de hele dag trainen, daarna nog naar de sportschool en op zondag speelt hij een wedstrijd.

Het is een fulltimebaan waarvoor hij hard moet werken, maar dit is wat hij altijd heeft gewild. Het gevolg van zijn strakke schema is wel dat ik me altijd moet aanpassen. Zo valt zijn vakantie niet tegelijk met de mijne, en ben ik degene die vrij moet nemen van school. Het heeft ook leuke kanten, zoals op zondag meegaan naar het stadion. Bij thuiswedstrijden zitten zijn ouders en ik op goeie stoeltjes met mooi zicht op het veld. Van het spel zelf ontgaat me de helft, maar ik kijk graag hoe Ricardo het doet.