Huizenkopers haken massaal af, woningbouw stort in: ‘Dramatische terugval’

Met videoGrote woningbouwprojecten komen nauwelijks van de grond. Veel woningen zijn voor potentiële kopers te duur, waardoor hele projecten worden afgeblazen. Dit jaar worden de helft minder woningen gebouwd dan in voorgaande jaren gebruikelijk was.

4 reacties

 • A. Strikwerda

  2 maanden geleden
  Hallo, telkens als ik lees dat er veel huizen gebouwd moeten worden in een groot gebied beneden N.A.P, dus vooral in het Westen en Zuid Holland. Wat ik niet snap is dat naar de toekomst toe, er niet meer rekening gehouden wordt met de zeespiegelstijging. Ook eventuele nieuwbouw van kerncentrales vinden plaats in deze kwetsbare regio. Meer oostelijker regio’s hebben dit probleem niet. En er komt dan een eerlijker verdeling in het land,van wonen en werken, en zo wordt de drukke randstad ontlast.
 • van Lith

  2 maanden geleden
  Verplicht pensioenfondsen om verplicht (%) te bouwen voor (verplichte) deelnemers van de fondsen. Beter 30 jaar huur beuren en daarna verkopen aan bewoners (evt tegen korting/huurkoop) is betere investering dan de tot voor kort (negatieve) staatsobligaties waar verleden jaar honderden miljarden op verloren is (hoeveel had je daar voor kunnen bouwen voor de jonge deelnemers ?). Bovendien kunnen de onderwijzers/verplegers en politieagenten dan betaalbaar wonen in de steden waar ze werken.
 • werner

  2 maanden geleden
  Als ze voor studio, net zoveel dirven te vragen als een huis day net verbouwd is. Dan is het ook niet gek.
 • Paul Lamote

  2 maanden geleden
  De bouwkosten exploderen, de hypotheekrente stijgt, de huren worden bevroren en de belastingen voor verhuurders enorm verhoogd. Niet zo vreemd dat projectontwikkelaars en verhuurders massaal afhaken.