Vorig jaar hadden economen verwacht dat de huizenprijzen zouden dalen, maar ze schieten juist sneller omhoog dan ooit.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar hadden economen verwacht dat de huizenprijzen zouden dalen, maar ze schieten juist sneller omhoog dan ooit. © Mark Reijntjens

Huizenkopers halen alles uit de kast: ‘Ze zoeken de randjes op’

Om in de huidige huizenmarkt er nog tussen te komen, moeten kopers alles uit de kast trekken voor hun gewenste woning. Dat de huizenprijzen het laatste kwartaal maar liefst 20 procent hoger lagen dan een jaar eerder is ook voor makelaars pijnlijk, liet branchevereniging NVM weten bij de presentatie van de historische cijfers gisteren.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
  2. Oververhitte woningmarkt bereikt kookpunt in Brabant: huizen ruim 22 procent duurder in Waalwijk/Drunen

    Oververhit­te woning­markt bereikt kookpunt in Brabant: huizen ruim 22 procent duurder in Waalwijk/Drunen

    Huizenkopers hebben het afgelopen kwartaal nog dieper in de buidel getast dan ze al deden. Met een gemiddelde verkoopprijs van 410.000 euro bereikt de oververhitte woningmarkt een kookpunt. In een jaar tijd werden de verkochte huizen gemiddeld 20 procent duurder, een record sinds 1995. In Waalwijk/Drunen stijgen de huizenprijzen met 22,8 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarmee spannen ze de kroon in Brabant.